A Line Up

Tid/Plats


A Line Up är en omgjord musikal och en berättelse om jakten efter uppmärksamhet. Cristina Capriolis föreställning är fylld med svängiga rörelser och tralliga låtar där en skara dansare ställer sig på en rad för att få sjunga och dansa sina (och våra) drömmar och rädslor.

A Line Up tar avstamp i musikalen A Chorus Line som på flera sätt utmanade sin tids förväntningar på underhållning. I stället för att presentera en färdig dansshow, iscensattes uttagningen till föreställningen med en rad uppställda dansare som vill delta och slåss om jobbet. Detta som A Chorus Line så framgångsrikt och för första gången framställde, är en dramaturgi som idag dominerar så gott som samtliga representationsformer; från den så kallade finkulturen till det kommersiella överflödet, ända till trashkulturens ytterkant. I alla tävlingsprogram på tv och i sociala medier, inom design, konst, scenkonst och koreografi. Allt detta har tagits tillvara i A Line Up, men också förändrats till något annat. Originalföreställningen lämnar nu scenen och ger plats åt en underhållning som dansar i takt med vår tids koreografi.

Jag verkar inom vår tids koreografi, och är fascinerad av musikalgenren. Och trots att jag är kritisk mot all ”underhållning” i form av snabb konsumtion, konventionella narrativ, stereotyper och sentimentalt glitter, förundras jag över musikalens underhållningskraft. Särskilt intresserad är jag av 70-talets banbrytande musikal, A Chorus Line, en av musikalhistoriens mest långlivade och framgångsrika produktioner. Cristina Caprioli, Koreograf

Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr t.o.m. 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på www.scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

 


Arrangör: Norrlandsoperan och Umeå Teaterförening

Ordinarie: 190 kr

Scenpass/medlem: 150 kr

Student: 130 kr

Ungdom: 60 kr

Längd: 2 timmar

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja