Countryfestival - Storudden, Gravmark

Tid/Plats


Välkomna till Country Festival Storudden!

För första året arrangeras nu en efterlängtad countryfestival för alla åldrar!

 Café Storudden har de senaste åren blivit ett namn på allas läppar när det ena efter det andra kända artistnamnet väljer att lägga sina konserter på Storudden i byn Gravmark utanför Umeå.

Folk åker miltals för att tillbringa sin helg ute på den idylliska plasten som drivs av Café Storudden och för den som vill passa på att stanna en natt erbjuds fri bil och husvagnsparkering.

 Här kan man köpa hembakt fika, mat, glass och dryck och under countryfestivalen öppnar de kl.14 och stänger kl.21. Dagen fylls av countrymusik, westernaktviteter för barn och vuxna, fiskdamm, ponnyridning, prova på linedance mm.

Antalet sittplatser framför utomhusscenen är begränsat så ta gärna med en extra stol eller filt att sitta på.

Scenprogram

Fredag 5 Juli

19.00 Ellinor Springstrike med gäst Jimmy Ritchey (US)

18.30 Åke Swahn

17.30 Beverly Brothers

16.00 You & Me Dance, linedance workshop och uppvisning

15.00 Oscar Nyman och Filip Andersson

Den Svenska countryartisten Ellinor Springstrike bjuder på en hisnande resa mellan Norrland och Nashville där de största countryhitsen blandas med nyskrivet material. Med hjälp av bandet bygger Ellinor upp en show som berör och med sig på scenen har hon den grammynominerade country låtskrivaren och producenten Jimmy Ritchey. Den kända multi-instrumentalisten från Nashville står bakom flertalet hits inom countrymusiken där han producerat artister som Vince Gill, Randy Travis, Jake Owen, George Strait, Marc Chestnutt och William Michael Morris m. fl

Åke Swahn förgyller kvällen med sin magiska stämma och dragspel till countrytoner, duon The Beverly Brothers ger oss en skön stämning med gitarr och stämsång, Lincedancegruppen You & Me Dance bjuder in till en spännande workshop och Oscar Nyman och Filip Andersson ger oss en smak av härlig bluegrass.

Lördag 6 Juli

19.00 HALM

18.00 Oscar Nyman och Filip Andersson

16.00 Linedance

15.00 Mikael Sandström

Den populära country/americana bandet HALM från Umeå består av Lisa Johansson, Johanna Sandgren, Maja Lundgren, William Eriksson och Gustav Nestander. De firar i år 10 år som band och är aktuella med sitt senaste album som släpps den 1 juni och ger sig ut på en omfattande turné. Oscar Nyman och Filip Andersson ger oss en smak av härlig bluegrass, Linedance uppvisning och den fantastiska musikern Mikael Sandström bjuder på ett banjo framträdande som är något utöver det vanliga.

--

För vägbeskrivning se Café Storuddens hemsida www.cafestorudden.com och vid frågor gällande arrangemanget kontakta Åke på telefon 070-3246740

Vill du boka bussresa Umeå- Storudden- Umeå gör du det via

www.gostasbuss.se

Avresa: kl. 15.00 från Operaplan, Umeå- Storudden

Hemresa: kl.20.30 från Storudden- Operaplan; Umeå


Arrangör: Create84 AB

Ordinarie 200 kr

Längd: 15:00-21:00

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej