House of Metal 2019

Tid/Plats

2019-03-01 Umeå Folkets Hus 17:30 Boka

The 13e upplagan – 1-2 Mars 2019

The Haunted (Sverige)

Thrashbandet The Haunted är redan bekanta i House of Metal sammanhang då bandet besökt festivalen under 2009 och 2015-års upplaga. Bandet har sedan starten släppt hela nio fullängdare och vunnit grammis inte mindre än två gånger i kategorin "Årets hårdrock". Med bandets senaste album "Strength in Numbers" (2017) i bagaget är det återigen dags för denna melodiska thrash-pluton att drabba samman på Idun-scenen.

Web - http://www.the-haunted.com

Facebook - http://www.facebook.com/hauntedofficial

YouTube - https://youtu.be/UePeYXK0ISY

 

Necrophobic (Sverige)

Necrophobic är ett av de få svenska band som med sin Blackened Death Metal kört på sedan 1989 utan att tappa gnistan. Med "Mark of the Necrogram" (2018) visar bandet en gång för alla var skåpet skall stå. Bandet besökte festivalen senast 2010 och välkomnas åter till festivalens 13:e upplaga, denna gång med ursprungliga sångaren Anders Strokirk bakom mikrofonen.

Web - http://www.necrophobic.net

Facebook - https://www.facebook.com/necrophobic.official

Video - https://youtu.be/LbLzL8akcX4

 

Taake (Norge)

Taake bildades i Bergen 1993 och går under epitetet ”True Norwegian Black Metal”. Detta är något som kan höras tydligt i bandets musik som efter alla år fortfarande besitter den gamla isande atmosfären från de tidiga åren av den norska black metal. Bandets album ”Noregs Vaapen” (2011) nominerades till ”Best Metal Album of 2011” i Norska Grammis ”Spellemanns-prisen”. Bandet har turnerat världen runt flitigt under de senaste åren och det har nu äntligen blivit dags för bandets första gig i norra Sverige.

Web - http://taake.svartekunst.no

Facebook - https://www.facebook.com/taakeofficial

Video - https://youtu.be/OAIIbnrYC7Q

 

Malakhim (Sverige)

Malakhim bildades i Umeå 2015 och har sedan starten spelat black metal för att hylla mörkrets krafter. Under 2015/2016 skrevs en demo som först släpptes på kassett under 2017 och därefter på CD & LP via Iron Bonehead Productions. Bandet är just nu i full gång med att spela in sin andra EP.

Web - https://malakhim.bandcamp.com

Facebook - https://www.facebook.com/Malakhimofficial

Video - https://youtu.be/gxNcO0YjEQs


Arrangör: Umeå Folkets Hus

Early Bird t.o.m 30 nov: 795 kr

Längd: 17:30-02:00

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: www.houseofmetal.se