Lilla stora livet

Tid/Plats

2017-05-19 Ersboda Folkets Hus 16:00 Boka

Ju mer man lär sig desto större blir världen. Och tänk så mycket det finns att veta, om kattens morrhår, om flugans fantastiska hjärna och om spindelns sinnrika nät. Lilla stora livet är ett gemensamt verk av barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson, med nykomponerad musik av Robertsforsfödda och skivaktuella Frida Hyvönen.

Mormor har åkt till sjukhus med ambulans och Malte, 7 år, får sova vidare hos mormors gamla väninna Ponti. Det är en orolig natt och de talar om döden. Men mest om livet. Om kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och spindelns sinnrika nät. Om tusen blommor på gräsmattan och tusen stjärnor på himlen. Om det lilla och det stora – det lilla stora livet. Ju mer man lär sig, desto större blir världen. Så länge man lär sig lever man. Nyfikenhet gör livet meningsfullt. Och döden får hålla sig borta. Hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson presenterar för första gången ett gemensamt verk med manus av dem båda.

Lotta Olsson debuterade som poet 1994 med den uppmärksammade sonettsamlingen Skuggor och Speglingar och har sedan dess publicerat ett drygt trettiotal böcker, poesi och prosa, för både barn och vuxna. Ulf Nilsson har varit verksam som författare för barn och unga i snart fyrtio år, vilket har resulterat i drygt hundratalet titlar. Bland annat flera mycket omtyckta böcker tillsammans med illustratören Eva Eriksson, som böckerna om Lilla syster Kanin,  Älskade lilla gris och En dag med mössens brandkår.

Regissören Olle Törnqvist har fler än sextio teateruppsättningar på sin meritlista och har tidigare regisserat många omtyckta föreställningar som Dan då dan dog, Förödelsedagsbarnet, Får i stövlar och Banankontakt.

Musiken är nykomponerad av artisten Frida Hyvönen. Frida tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005 och 2008 tilldelades hon DNs kulturpris och fick två Grammisnomineringar för Silence Is Wild. 2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus och detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop. 2016 har Frida blivit nominerad till Grammisgalan 2017 för Bästa album, Bästa kompositör samt Bästa textförfattare.

Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie: 160

Scenpass/medlem: 120 kr

Student: 140

Ungdom: 80

Längd: 45 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej