MaMa Dada

Tid/Plats


De ville revolutionera konsten men överröstades av det manliga konstnärsgeniet. I den lekfulla musikföreställningen MaMa Dada får dadaismens bortglömda kvinnor åter ta en välförtjänt plats i rampljuset.

Var är alla coola, intelligenta och begåvade konstnärinnor? Dadaismen skulle fylla 100 år men skådespelaren Bodil Carr Granlid kunde inte namnet på någon av de genialiska dadakvinnorna. Det krävdes ett återupplivningsförsök.

Tillsammans med skådespelaren och dragspelaren Therese Stenshäll och regissören Marie Öhrn gestaltar hon nu några av konstriktningens mest framstående kvinnor i MaMa Dada. Det är en intelligent, humoristisk och musikalisk pjäs där vi får möta de som ville förändra världen, ofrivilligt överskuggade av det manliga konstnärsgeniet.

Här skrivs den gubbiga historien skämtsamt om i dadainspirerad kostym och scenografi. Kan vi till exempel vara säkra på att Marcel Duchamp inte stal den superkända urinoaren – av en kvinnlig kollega givetvis – för att boosta sin egen karriär? MaMa Dada har tidigare spelats på bland annat Teater Tribunalen och Rumänska kulturinstitutet. I Umeå spelas föreställningen på Bildmuseet, mitt i den pågående utställningen Dada är Dada.

PRESSKLIPP
En befriande knasig och genommusikalisk kollagepjäs. Efter en Hugo Ball-inspirerad entré gör de rent hus med gubbavantgardet med både nonsenshumor och snillrika personifikationer. 
Aftonbladet

---

Föreställningar
9 februari kl 19 på Bildmuseet. (Art Friday) Biljetter 100 kr på Biljettcentrum eller Bildmuseet.
10 februari kl 19 på Ögonblicksteater. Biljetter 100 kr säljs vid dörren på Ögonblicksteatern 1 timme innan. För att förboka: Sms till 073-981 14 07.


Arrangör: Bildmuseet, Umeå Teaterförening

100 kr

Längd: 55 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej