Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?

Tid/Plats


“Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?” Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i Glamour senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu… Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.

”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna Williams lista och Hoppas Farfar Dör på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? är hans första scenföreställning.

Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr t.o.m. 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på www.scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

Biljettcentrum håller öppet 1 timme innan föreställningarna den 19 februari.


Arrangör: Umeå Teaterförening / Blixten & Co

Ordinarie: 380kr

Scenpass: 300kr

Student: 300kr

Ungdom: 250kr

Ombud: 360

Längd: 1 timma, 30 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja