New eyes on Baroque

Tid/Plats

2017-04-06 Idun, Umeå Folkets Hus 19:00 Boka

I musikern Nils Landgrens hjärteprojekt New Eyes on Baroque tolkas klassiska barockstycken om, med varsam hand. Publiken far möta Bachs, Händels och Purcells välkända kompositioner med ett nytt sound och nya arrangemang.

Sångerskan Jeanette Köhn är musikens melodiska mittpunkt och instrumentalisterna i den stjärnglänsande ensemblen improviserar snillrikt kring hennes sopranstämma. Det är vackert, finurligt och en oväntat välfungerande genrefusion som mejslats fram med stor respekt för de skilda musikaliska utgångspunkterna.

Det är tio år sedan trombonisten Nils Landgren uppmuntrades att nytolka Bach av arrangörerna bakom Bachfestivalen i tyska Leipzig. Tillsammans med den klassiskt skolade Jeanette Köhn breddades repertoaren till att omfamna flera av barockens kompositörer och i sällskap av en trio med djupa rötter i jazz och folk föddes det genreöverskridande projektet.

I konstellationen ingår, förutom Landgren och Köhn, saxofonisten Jonas Knutsson (här på sopran- och barytonsax), kontrabasisten Eva Kruse och gitarristen Johan Norberg.

För Umeåpubliken känns den skickliga ensemblen också igen från Nils Landgrens julkaramell Christmas With My Friends som besökte Idun i december 2015. Sedan starten har gruppen genomfört flera turnéer och bejublade framträdanden i Tyskland och Sverige. 2013 släppte de en hyllad skiva tillsammans med Radiokören, under ledning av Gustaf Sjökvist, som toppade den klassiska försäljningslistan i Tyskland.

När New Eyes on Baroque nu gästar Umeå backas ensemblen upp av stans prisbelönta kammarkör Sångkraft.

PRESSKLIPP
Repertoaren vimlar av vackra melodier vilka förvaltades perfekt av sopranen Jeanette Köhn. Denna kväll skall jag minnas med förblivande glädje! NORRBOTTENS-KURIREN
En kammarmusikalisk sensibilitet bortom genregränserna. DN
Ett lyckokast är skivan New eyes on Baroque. HALLANDS NYHETER
Det är himmelskt vackert alltsammans!
LÄNSTIDNINGEN Z
Här är topparna lika många och höga som i Himalaya. NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr t.o.m. 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på www.scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus, Kammarkören Sångkraft och Umeå Jazzstudio

Ordinarie: 360

Scenpass/medlem: 320

Längd: 1 timma, 50 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja