Piteå Kyrkopera - Under en kvinnas hjärta

Tid/Plats


– MUSIK ÄR NÅGOT ALLA KAN FÖRENAS I

Leif Janzon har skrivit librettot till vår nya kyrkoopera. Och när han skrivit har han i "ett inre rum" tänkt på moster Rutan i Harads. Allt för att skapa igenkänning och samhörighet för publiken.

Allt jag skrivit och skriver för musikteater handlar om kvinnor – jag intresserar mig för det jag inte vet något om. Varje gång är det som att ge sig ut på ett äventyr, det kvinnliga fascinerar mig! konstaterar librettisten Leif Janzon, som samarbetade med Piteå Kammaropera 2013 och 2015.

Sven-David Sandström, en av Sveriges mest berömda kompositörer nationellt och internationellt, står för musiken. De två har samarbetat förut, när Kungliga Operan satte upp Batseba 2008 med 140 personer på scenen och 100 i orkesterdiket.

– Den här kyrkooperan är betydligt mindre – med fyra kvinnor i huvudrollerna. Plus en änglakör, bestående av fyra unga flickor.

 – Tre av karaktärerna bygger på de bibliska Elisabet, Anna och Mirjam(Maria), den fjärde är en kvinnlig ärkeängel, men handlingen är allmänmänsklig, för varje människa har ju vuxit under en kvinnas hjärta, säger Leif Janzon.

Läs mer här

 


Arrangör: Svenska Kyrkan i Umeå

Ordinarie: 130 kr

Längd: ca 90 min

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej