Sjungaregården - Kulturcentrum i Västerbotten - Sommarprogram 2019

Tid/Plats


Lördag 6 juli 19.00 En svensk pärla – Siw Malmkvist – entré 150 kr. Skådespelerskan och sångerskan Saga Eserstam guidar oss genom Siv Malmkvists enastående karriär och kombinerar det med egna reflektioner och tankar kring yrkesliv och föräldraskap. Med 40 hits på Svensktoppen under 13 år är Siv Malmkvist en av Sveriges mest populära och folkkära sångerskor. Ackompanjerad av Mattias Kågström på piano.

Söndag 7 juli 19.00 Minnen från kolmilan – entré 100 kr. Musik- och berättarkväll om livet och arbetet vid kolmilan. Gösta Widell sjunger och spelar och Owe Eliasson läser och berättar. Kom och delta och dela med dig av dina egna berättelser.

Lördag 13 juli 19.00 Folkmusik- och danskväll på logen – entré 200 kr. Ahlberg, Ek & Roswall och Ulrika Bodén bjuder på en energifylld konsert- och danskväll med vackra sånger, intensiva och svängiga låtar. Ulrika med sitt uttrycksfulla, både skira och kraftfulla sångsätt räknas som en av de främsta folksångerskorna i Sverige. Trion AER anses vara en av de mest spännande akterna på den svenska folkmusikscenen och har rönt stora framgångar runt om i världen med sitt bländande samspel, fantasifulla arrangemang och omsorgsfullt utvalda repertoar. (Spellista kommer finnas i pauserna.) 

Onsdag 17 juli 19.00 Karin Smirnoff – författarbesök – entré 100 kr. Karin Smirnoff, aktuell med romanen »Vi for upp med mor«, uppföljare till den kritikerrosade och Augustprisnominerade »Jag for ner till bror«, gästar Sjungaregården och berättar om sitt författarskap. Karin Smirnoff är född i Västerbotten och numera bosatt i Piteå. Hon har varit verksam bland annat som journalist och fotograf.

Söndag 21 juli 19.00 André och Anna Jacobsson – musik från Astrid Lindgrens sagoskatt – entré 100 kr. Tillsammans har André på piano och Anna på sång satt ihop en helkväll med den vackra musik som tonsatt Astrid Lindgrens sagolika berättelser. En kväll som passar både gamla och unga. André är även verksam som pastor och Anna som förskolelärare.

Söndag 28 juli 19.00 Brevet och Barbara – entré 150 kr. Passa på att se tantteaterns kritikerhyllade föreställning om en flickas längtan efter den far hon aldrig haft. Denna personliga pjäs tonsätts med musik av den franska chansonartisten Barbara i översättning av Rikard Wolf. Av och med Kajsa Reicke, musiker Carlos de Rada och Olov Lindroth.

Lördag 3 augusti 19.00 Den hemlösa – Dansperformance – entré 150 kr. Den hemlösa skapades av den grönländska skådespelerskan och dansaren Elisabeth Heilmann Blind i samband med Konstresidenset Urfolksspår i Granö. Dansverket är en högst personlig berättelse om att misslyckas i livet och gång på gång falla offer för sig själv och sina omständigheter men trots detta resa sig och gå vidare och leva det liv som är menat att levas. Den hemlösa dansas av Elisabeth Heilmann Blind och för verket har Tuomas Rounakari skapat musiken.

Lördag 10 augusti 19.00 Fanny Standup – entré 100 kr. Fanny är en standupklubb med basen i Umeå som även turnerar runt i norra Sverige. Nu äntligen blir det premiär för klubben i Granö! Med en blandning av lokala och nationella komiker, proffs och nybörjare bjuder Klubb Fanny på en skrattfest i två akter. Kvällen leds av Umeås stjärnduo inom stand up, Elvira Lander och Tora Larsson, som har med sig ett gäng nya stjärnskott från Västerbotten. Som kvällens headliner har de bjudit in Linköpingskomikern Marcus Thapper. Marcus har synts på i princip alla landets standupscener det senaste året och driver klubben Pandora i Göteborg. Han har medverkat i SVT:s Släng dig i brunnen och poddarna »AMK Morgon«, »Kolla Svensken« och »Ludde och Marcus«.

Söndag 11 augusti 19.00 Bellman och hans värld – Barokoko – entré 100 kr. Barokoko bjuder på ett dramatiserat musikprogram om Bellman och livet på 1700-talet. Njut av vackra kläder och härlig musik. Ni får träffa tre kvinnor som på olika sätt känt och påverkat skalden: Anno 1772 - Platskan, Stockholms mest ökända kopplerska på Bellmans tid, berättar om sin verksamhet Anno 1797 - Ulla Winblad minns sin ungdom och Bellman Anno 1810 - Lovisa Bellman berättar om sitt äktenskap med Bellman Skalden själv finns hela tiden närvarande och ramar in berättelserna med sina sånger och epistlar.


Arrangör: Sjungaregården kultur- och teaterförening

Ordinarie 100-200 kr

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: Sjungaregårdens hemsida