Smaktema mat & dryck på TCe

Tid/Plats


3 temakvällar med olika smakfokus

Vid tre tillfällen under våren kommer TC att bjuda in till temakvällar där fokus ligger i att kombinera god dryck med väl avvägd mat. Vi börjar 29/3 med vin och mat sedan övergår vi 3/5 till öl och tapas för att avsluta 31/5 med skaldjur och cava/champagne. Under kvällen berättar vår sommelier eller ölsommelier tillsammans med köksmästaren om egenskaper och smaker i mat och dryck.(

Wine Tasting Dinner (återkommer med nytt datum)

Välkommen till en temamiddag där vi provar viner från den italienska regionen Piemonte. En fem rätters specialkomponerad meny som harmonierar med de utvalda vinerna. Till middagen berättar vår sommelier om vinerna samt vår köksmästaren om smakerna i maten.

Öl och Tapas

En kväll där vi provar åtta olika ölsorter tillsammans med anpassade tapas. Lär er om ölens egenskaper och smaker tillsammans med vår ölsommelier. Vår köksmästare berättar under kvällen om hur man fångar upp ölets egenskaper i olika tapas.

Skaldjur, Cava och Champagne

En lite lyxigare kväll än vanligt? Provsmaka 5 rätter av skaldjur med anpassad dryck bestående av cava eller champagne. Vår sommelier har tillsammans med kökschefen komponerat en smakupplevelse att minnas. Njut av det som serveras medans de delar med sig av sin kompetens om dryck och mat.

Om du gillar god mat och dryck i kombination är det här kvällar som du inte vill missa.

Antalet platser är begränsade till 50 deltagare/tillfälle.

På grund av ombyggnationerna i Umeå Folkets Hus kommer Skaldjur, Cava och Champagne-kvällen att vara i Äpplet, Umeå Folkets Hus.


Arrangör: Umeå Folkets Hus

Wine Tasting Dinner 29/3 840 kr

Öl & Tapas 3/5 635 kr

Skaldjur, Cava & Champagne 31/5 1040 kr

Längd: 3 h

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej